22.02.17

Tine satser på trafikksikkerhet og innfører alkolås

Det er Tines lastebiler i Kristiansand som er først ute med å montere inn alkolås når selskapet nå innfører dette i alle sine biler over 3,5 t.

Vegen-som-arbeidsplass uten reg nr-komprIllustrasjonsfoto: Tine-biler får alkolås (Foto: Knut Opheim, Statens Vegvesen)

Dette er en gledelig nyhet, sier MAs generalsekretær Elisabeth Fjellvang Kristoffersen, og roser Tine for at de på denne måten tar sitt samfunnsansvar på alvor også for trafikksikkerheten, og er med på å bidra til Nullvisjonen på våre veier.

Tine har en målsetning om å være en ledende logistikkaktør innenfor bransjen og monterer nå fortløpende inn alkolås i sine distribusjonsbiler. Tine føyer seg med dette inn i rekken av selskaper som har innført alkolås i bilflåten sin, som f.eks. Coop, Gran Taralrud, Ringnes, Marthinsen Transport, Thermomax, Baneservice, kjøreskoler og mange busselskaper.

-     - Alkolåsbruken er i sterk vekst, konstaterer Kristoffersen fornøyd.

Fotokredit-Knut-Opeide-Statens-Vegvesen-komprIllustrasjonsfoto: Alkolås i personbil (Foto: Knut Opeide, Statens Vegvesen)

En alkolås forhindrer noen å starte opp bilen hvis man er påvirket av alkohol over den lovlige grensen på 0,2 i promille. Du finner mer informasjon om alkolås her.